Tradisjonene til Indian Motorcycle
ledende sykkel: Indian Chief

I 1922 ble Indian Motorcycle® introduserte den første Chief®-motorsykkelen. Den var på 1 000 cc og videre fulgte av en Big Chief® på hele 1200 cc i 1923. Da motoren på 1 200 cc (74 kubikktommer) ble vanlig - og solgte mer enn den tidligere lanserte Scout med 600 cc og tidligere nevnte Chief på 1 000 cc – var ordet “Big” ikke lenger nødvendig. “Chief” ble stående som touring- og luksusflaggskipet i Indian Motorcycle®-serien. Den berømte Indian® Four fulgte senere, men med hensyn til vekt og listepris var Chief® hele tiden den mest praktiske og populære blant merkets tunge sykler.

Under den store depresjonen begynte Indian® med stylingoppdatering og kosmetiske forbedringer for å opprettholde kundenes interesse stilt overfor det fallende salget. Indian® hadde allerede gått over til den mer elegante bensintanken og de stilige skjermene sent i 1920-årene. Vide skjermer og saltank ble innført i 1932. Dette skjulte rammen og var et tidlig varsel om profilen til “moderne” motorsykler. En lang og elegant kjedebeskytter ble også innført.

I 1934 innførte Indian Motorcycle® strømlinjeformet bilinspirert styling i modellserien sin. Skjermene fikk dypere sidepaneler det året, og totoners lakkskjemaer ble innført med nesten uendelige variasjonsmuligheter. Et endelig nådestøt kom i 1940 da Chief® ble presentert med særpregede fulle sideskjørt og en vakkert formet tank. Selv motoren ble stylet i tråd med det overordnede temaet, som var en milepæl i amerikansk motorsykkelindustri. Hele pakken er elegant, iøynefallende og djerv og noe helt nytt innen serieproduksjon av motorsykler.

Ved slutten av 2. verdenskrig ble Indian Motorcycle® kjøpt av en ny eier, og i 1950 dukket Chief® opp igjen med en større motor på 1 300 cc, teleskopisk forhjulsoppheng, mer krom og andre stylingforbedringer. Platemetallet ble stylet om litt i 1953, men dette var det siste året for Chief® - og det siste produksjonsåret for det opprinnelige Indian Motorcycle®-selskapet fra Springfield, MA.

Indian® Chief®: Det er et navn som fortsatt inspirerer designere, ombyggere og gründere nesten et århundre etter første lansering.

MODELL
UTVALG


OFFISIELL
SIDE